Het is soms eenzaam aan de top

“Tja, ‘t is zeker soms eenzaam! Je moet toch telkens het wiel opnieuw uitvinden en je bent dan degene die keer op keer maar moet zien te zorgen dat het de juiste keuze is die je maakt. Wat ik dan nodig heb? Een goede sparringpartner denk ik. Eentje die er voor je is als je het moeilijk hebt, of wellicht wel meerdere personen.”

De directeuren die ik het afgelopen half jaar heb gesproken zeggen unaniem hetzelfde. Ze hebben behoefte aan een goede sparringpartner.

We leven in een tijd waarin verandering de enige constante is. Dat betekent dat je flexibel en creatief moet zijn ten opzichte van alles wat er kan gebeuren. Het is verschrikkelijk dat er post-corona veel bedrijven niet meer zullen zijn, of dat ze totaal iets anders zijn gaan doen. Simpelweg omdat het moet. En voor de bedrijven die in de juiste sector zitten, en het nu wellicht drukker hebben dan ooit te voren, geldt hoe ga je daar op een verantwoorde manier mee om als directeur ? 

Je moet ervoor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan, dat de mensen goed om kunnen gaan met de werkdruk. Ervoor zorgen dat die werkdruk tegelijkertijd ook juist niet té hoog wordt. Het is fantastisch als je personeelstevredenheid hoog is, dus daar werk je uiteraard graag aan. Misschien heb je op korte termijn wel nieuwe medewerkers nodig en moet je gaan nadenken of een HR manager wel of niet op zijn plek is? Wellicht moet je juist noodgedwongen personeel ontslaan. Het komt allemaal op je pad en je moet er een weg in vinden. Het liefst de juiste, zodat je als bedrijf én tevreden personeel én blije klanten hebt. 

De Alternatieve Directie is precies wat zegt; een alternatieve directie. Misschien wel jouw alternatieve directie. Als je wil voorkomen dat je je hoofd stoot bij alles wat er op je af komt als enige directeur binnen een bedrijf. Je hoofd vijf keer stoten in plaats van tien keer maakt tenslotte al een heel groot verschil. Door je aan te sluiten bij DAD spar je maandelijks met niet één maar met maar liefst zes ondernemers. Misschien zit het antwoord op één of meerdere van je vragen omtrent je manier van het runnen van je bedrijf reeds verborgen in het hoofd van één van je mede directieleden van DAD. Als twee al meer weten dan één….

Mijn gesprekspartner keek me nog eens aan, knikt en zegt “ja dat zou ik nu eigenlijk ook wel kunnen gebruiken, ook al heb ik geen MKB bedrijf en geen personeel. Iedereen kan een sparringpartner gebruiken.” 

“Go ask DAD” gaat er door mijn hoofd.

Of ga direct naar: